Sådan kommer du i gang med Padel og prøvetid

For mange er padel en ny sport, så derfor har vi lavet denne hurtige guide til hvordan du kommer i gang med padel.

 

Adgang til baner

Medlemmer af klubben har fri adgang til at spille alt det padel og tennis de vil, for kun 850 kr. om året. Man kan tilmelde sig klubben her eller bruge Pay&Play hvis man ikke helt er klar på indmeldelse.

Man skal være 4 personer, da padel primært spilles 2 imod 2. Ved bookning, får man en kode til bane og klubhus.

Prøvetid

Man kan få en prøvetid. Det kræver at man er 3 eller 4 personer. Kræver ikke noget udstyr selv. Tag fat i Henrik Jørgensen på 61300029 / Aagaard14@youmail.dk eller Hoder Jensen på 31678142 / padel@hoder.dk

Udstyr

Kondi/tennis/padelsko og fitness/sports tøj, alt efter hvad der passer til vejret. Padelbat kan man låne i klubben hvis man ikke har et, ellers kan de købes i de fleste sportsforretninger, som f.eks. Intersport Nyborg - Bolde kan købes i klubhuset og 4 stk. er nok til at starte med.

Vejr

Padel kan spilles i næsten alt slags vejr året rundt. Det er naturligvis sjovere når det ikke regner, da boldene vil hoppe mindre i vådt vejr.

Regler

Det minder en del om tennis, hvor man bruger samme point system.

Serven er underhånds, hvor man lader den hoppe én gang, inden man slår den til modstanderens servefelt, som den skal ramme indenfor før den må slås tilbage. Fra den har ramt modstanderens servefelt, må den godt ramme glasset, men ikke hegnet, så er det en fejlserv. Man har to server, præcis som i tennis.

I almindelige dueller må man ikke skyde bolden direkte på modstanderens glas eller hegn, den skal have ramt jorden først. Man må godt skyde på ens egen glas direkte, men ikke hegnet på egen side. Det er også tilladt at slå til bolden, uden den har ramt egen banehalvdel, hvis det ikke er en serv. Se denne side for flere regler og denne Youtube video fra Dansk Padel Forbund.

Træning

For mere information om Padel træning, se denne side. Ud over ugentligt fællesspil, kommer der også trænings-sessioner som nybegyndere kan melde sig til.